MENU

Q/A – sötsug

IMG_3006.JPG
Hej! Tack för en grymt bra blogg!
Mitt stora problem är mitt ENORMA sötsug. Det är värst på kvällen och om jag har missat något mål under dagen. Nu har jag även försööööökt dricka lite mindre lightläsk vilket gör det hela OUTHÄRDLIGT svårt. Går inte en dag utan att jag behöver något onyttigt. Det känns väldigt onödigt att ha detta behov då jag tränar mycket och det blir ju inte så mycket effekt.

Har du något tips?

Hej!
Sockerberoende är precis som vilket annat beroende som helst. Om du går ett tag utan socker så kommer det att försvinna. Om du överkonsumerar socker igen kommer du trigga igång sockersuget. Jag är sällan sötsugen men om jag äter godis några dagar i rad eller söta desserter börjar jag få väldigt mycket sötsug. Det är bara att vänja av sig. Undvik alla produkter med socker och fruktos om du vill vara hardcore. Det sägs även att sötningsmedel triggar igång suget. Krom är också en naturlig sötsugsdämpare och det går att köpa i tablettform. Se till att äta regelbundet och äta dig mätt så kommer du heller inte bli småsugen. Mycket handlar även om tankekraft. Det är bara att bestämma dig för något och sedan ger du inte dig själv några andra alternativ. Då kan du inte välja “fel”. Sedan tills du lärt dig att kontrollera det, bestäm en kväll i veckan när du får äta vad du är sugen på. Bestäm innan vad och spåra inte ur. Socker är farligt att överkonsumera längre perioder. Jag försöker att få någon slags balans där livet är nice men min kropp mår bra.

English: I will translate this later. I’m on my way to school and writing this on the train.

IMG_2847.JPG

RESTURANGTIPSET #1

P1440515 P1440518

Vurma på Birger Jarlsgatan! Ett ställe som Ida visat mig. Det är fantastiskt bra mat. Du får en meny från grillen där du väljer fisk, kött, kyckling mm och sedan får du välja 2 tillbehör. Jag körde på majskyckling med friterad färskpotatis och tzatziki. Det finns lite bättre alternativ än friterat men jag var sugen på det haha! Servicen varierar dock, ibland är det sjukt trevlig personal och ibland får man inte ens beställa och de är allmänt otrevlig bara. Men – maten är fantastisk så det kan ändå vara värt det :D Pris? Ca 200:-, bra pris för bra mat. Tänkte försöka börja lägga ut resturangtips då & då.
Vurma at Birger Jarlsgatan! A place that Ida shown me. It’s amazing food. You get a menu from the grill where you choose fish, meat, chicken, etc. and then you get to choose 2 accessories. I chose the corn-fed chicken with fried potatoes and tzatziki. There are some better options than fried but I wanted it haha! The service varies, sometimes it is sooo nice staff and sometimes you can not even order and they are generally just cranky. But – the food is fantastic so it may still be worth it: D going to try to start posting resturang tip here!

MIX N GO

P1440760

Siba har gjort en satsning mot oss träningstokar och därför kändes det roligt att köra ett litet samarbete med dem. I några veckor framöver kommer jag testa några av deras produkter och berätta vad jag tyckte här :D Först ut – min älskade C3-mixer. Jag har faktiskt den sedan innan och den går varm hemma som det kanske syns.  Den kostar 299:- och finns HÄR.

Min fräscha smoothie:

1 banan
1 kesella
Mandelmjölk
Hallon

P1440762

Man får med 2 st shakers med lock så det är bara att skruva på locket och ta med sig den om man vill! Tog med denna shake till skolan idag :D enkelt mellanmål.

PLYOMETRICS

P1440609 P1440611

Alexandras  Plyo Cirkel -

14 squats på steppbräda med upphopp efter att rumpan tagit i. 14 squats with jump.

P1440625 P1440626

 

14 jumping lunges (7 each leg)

P1440618 P1440620

14 side squats(?) jump from side to side.

P1440622 P1440623

14 air squats with jump.

Five rounds. Lower reps each round.

14 reps / exercise. 1 min rest.
12 reps / exercise. 1 min rest.
10 reps / exercise. 1 min rest.
8 reps / exercise. 1 min rest.
6 reps

Sådär såg mitt plyopass ut. Hoppas att ni förstår med bilderna :) Använde fantasin bara men det blev ett tufft upplägg och utlovar skön träningsvärk om ni ger 110% i varje repetition.

LIQUORICE LOVERS

P1440500

Alltså lyckan när man hittar en bar med laktritssmak! Köpte min på Ecoist här på Östermalm. Jävligt god för att vara så bra innehållsmässigt. Sedan skulle jag aldrig byta ut en riktig bit lakrits mot det, men det är ett bra nyttigt snack som är lätt att ta med i väskan. Perfekt för skoldagar eller en runda på stan när det är svårt att få tag i något bra lätt mellanmål. Yummie! Jag älskar lakrits!
The happiness when you find a bar with licorice taste! I bought mine at Ecoist here in Östermalm. Damn good for being so good in terms of content. I would never replace a real piece of licorice against it, but it is a good healthy snack that’s easy to carry in your bag. Perfect for school days or a stroll in the town when it is difficult to find in any good light snack. Yummie! I love licorice!