MENU

HUR FÅR JAG KONTAKT MED RUMPAN?

svar på kommentar

Hej Ida! Jag har förstått att Hip Thrusters är en övning du tycker mycket om. Skulle inte du kunna gå igenom den? Har lite svårt att få kontakt med rumpan, tar mycket framsida lår för mig. Vet inte riktigt hur mycket stöd jag ska ha för skuldrorna/ryggen, hur djupt jag ska gå etc. Vore helt grymt om du skulle vilja gå igenom den! Kram

SVAR: Hej fina du! Hip Thrusters är verkligen en av mina favoriter och när man får till den så man kan lägga på tungt med vikter så är den magisk! Jag brukar tänka att baänkkanten ska i mitten av skulderbladen eller lite längre ner, spelar inte så stor roll egentligen. Det som gör att man får kontakt med rumpan är att pressa ner hälarna både på vägen upp och ner. Jag brukar kolla det genom att lyfta tårna från golvet under övningen. Sedan på toppen brukar jag tänka på att skuta upp höften så högt mot taket jag kan och knipa ihop rumpan. Gör övningen sakta och koncentrera dig på rumpa och baksidalår.

Lycka till!

English: Hi Ida! I´ve understand that Hip Thrusters is an exercise that you like. I have problem to activate the backside/butt and use my front side leg instead. Can you show the right technique?

Answer: Hi! Yes it´s one of my favorite exerciss and when you do it right it´s amazing! The secret to find contact with your backside and butt is to press down your heels both on the way up and down. I use to lift toes during exercise to check. On the top I also think to push up my hip as high as I can and squeeze your butt together. Do the exercise slow and focus on the butt and backside leg. Good Luck!

IMG_7033.JPGIMG_7034.JPG

STÄLL ALLA DINA FRÅGOR OM DETOX?

img

Ultra detox

Okej vänner! Jag har fått så mycket förfrågningar om Detox. Varför gör man det? Hur gör man det? Vilken ska man välja? osv. Eftersom jag ej är något proffs på just detox så har jag bett mina sponsorer Holistic att svara på alla era funderingar eftersom de är proffs.

SÅ ställ alla frågor ni har om just detox så kommer Holistic svara på dem nästa vecka?

Frågade även om ni mina läsare kunde få rabatt på Detoxpaketet och ni får hela 20% om ni skriver koden Detox20 (var noga med stor bokstav på Detox) Erbjudandet gäller fram till 29 aug. Beställ paketet HÄR.

English: Okey my friends. I´ve got a lot of questions from you about detox. I´m not a detox pro so I asked my sponsors Holistic if they can answer your questions. SO ask all you want to know about detox now???

ÄR KVARG NYTTIGT?

svar på kommentar

Hej! Jag vet att du inte äter mjölkprodukter och att det kanske är bättre för de flesta att inte äta mjölkprodukter. Men kvarg har ju blivit ganska populärt. Mycket protein och lite fett. Är det bra att äta kvarg? Om inte, varför?
Tack på förhand!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar. Du pratar med en tjej som för dyrt 2 år sedan var storkunsument av just kvarg. Jag åt det så mycket så jag började kallas för Ida (K)warg. Haha. Eftersom jag aldrig varit så förtjust i kött så var ju kvargen det perfekta livsmedlet att ersätta köttet med tänkte jag. Fylld med protein, enkelt att ta med och så galet gott med lite bär och musli på.

Jag skapade något slags beroende för mjölkprodukter då jag hade keso och mjölk på gröten på morgonen, mjölk i kaffet, någon ost i salladen med en yoghurtdressing till lunch, en proteinshake på vassle(mjölkprotein) som blandades ut med mjölk till mellis, en sås på matagningsgrädde till middag och en stor skål kvarg till kvällsmat. Ja som ni ser blev det en hel del mjölkprodukter i olika former under dagen och det är det som blir det farliga, överdosering. De flesta tänker att de äter varierat men de tänker inte på att fil, yoghurt, mjölk, ost, grädde, kvarg, keso, vassleprotein, crème fraische, glass, smör, gräddfil mm är samma sak… nämligen mjölk.

I dagsläget äter jag i stort sett inga mjölkprodukter alls förutom lite get och fårost ibland och jag mår så mycket bättre och har absolut ingen proteinbrist fast att jag ersatt min kvarg med mer kolhydratsbaserade produkter. Den här proteinhetsen har gått lite för långt och det är väldigt få människor som äter för lite protein i Sverige.

Men varför är det inte bra att äta/dricka mjölk? Det finns så måna anledningar men om man tänker så här… Kossans mjölk är till för att föda upp en kalv till en stor ko och en ko är mycket större än en människa. Kossans mjölk är kraftig och svår att bryta ner för en människa (Get och får är mindre djur så där av kan det vara lättare att bryta ner). Ska en människa äta/dricka mjölk så vore det optimala att äta/dricka människomjölk. Men bara tanken av att det, äcklar ju de flesta människor. Men varför skulle det vara äckligare än att dricka mjölk från en kossan tuttar?

Mjölk är svårt att bryta ner för en människa(speciellt i stora mängder) och kan ge problem med magen, hyn, humöret, leder, matsmältning mm. Dessutom är mjölken idag så behandlad att mycket av den bra näringen och enzymer som finns i från början tas bort och visst innehåller mjölk mycket protein, men hur mycket av det proteinet klarar våra kroppar egentligen att ta upp? Det är olika från person till person men en överdosering har nog de flesta människors magar problem att ta hand om.

 Men som jag sagt innan så pratar jag nu om en överkonsumtion då man äter mjölkprodukter varje dag. Är det så att du äter helt mjölkfritt ochibland vill äta kvarg, dricka ett glas mjölk eller njuta av en glass så går det absolut bra (om du inte är överkänslig eller allergisk). Att sluta helt med mjölk behöver man alltså inte om man inta har problem. Ingenting är bra i för stor mängd och just att så många har problem med mjölk beror mycket på den stora överkunsumtionen som sker.

Nu blev det ett långt och flummigt svar men hoppas att du fick lite klarhet i din fundering.

Kram Ida

Det finns så mycket bra mjölkfria alternativ. Njut av mjölkfri chokladglass istället – Recept här.

20140728-085241-31961020.jpg

HÄR finns en film som berättar lite mer om varför man inte ska äta/dricka mjölk.

DELTA I MITT TEAM OCH FÅ ETT KIT FRÅN SKIN PERFECTION

Skärmavbild 2014-08-20 kl. 10.50.12Som jag berättade så har jag just nu ett superroligt samarbete med Loreal och deras nya hudvårdsserie Skin Perfection. Jag kommer testa deras produkter under 4 veckor och skriva om det på deras kampanjsida. 30 st av er kommer också få chansen att delta i mitt team och vara med och testa de här produkterna och självklart då få hela kitet hemskickat (Värde över 1100kr).

Finns fortfarande chans att anmäla sig till mitt team och det gör ni HÄR

Vinner vi som team kommer även någon av er 30 som är med i teamet kunna ha chans att vinna…

Stora vinsten: En weekend till Paris.

2:a – 5:e plats: Ett stort skönhetspaket från Loréal värde 3 000kr. 

6:e – 30:e plats: Ett skönhetspaket från Loréal värde 1 000kr.

Hur coolt är inte det? In och anmäl er till mitt team nu så kör vi!

(Teamet kommer väljas ut i böran av nästa vecka)

 

UNDERBARA RYGGTRÄNING

IMG_7441.JPGIMG_7438.JPGGod underbar morgon och träningsvärk i ryggen! Haha underbart! Ni som följt mig vet att jag haft problem att hitta kontakten med just ryggen men för ca 10 månader sedan så började jag med ett rehabprogram och nu jäklar får jag grym kontakt med ryggen i nästan alla övningar vilket känns fantastiskt!

Igår körde jag ett köttigt ryggpass med mina squats som uppvärmning och efter det mötte jag upp Alexandra för häng och mysmiddag. Så glad att jag hittat denna fina vän <3

Good Morning and hello to you muscle soreness! Haha wonderful! You who have followed me knows that I have had problem to find contact with my back but 10 months ago I started with a rehab program and it has really worked. Yesterday I did my squat routine as a warm-up and after that a nice back workout. Then I met up Alexandra for dinner. So glad that I found this wonderful friend <3

Gårdagens pass: // Yesterdays workout:

10 squats 20kg X 2

2 deep squats 40kg X 6

5 eccentric chins X 4

Triset: 12 “Svärdet” + 10 one arm rotation Cable cross 15kg + 10 one arm lat pulldown 7kg X 3

15 Back extension X 3

10 wide lat pulldown 35 kg X 3

5 lat pulldown supinated grip 45kg X 3